Over ons

Het Zonnepark Zonnig Duiven is een initiatief van IX Zon en Energie de Liemers / Rijn en IJssel Energiecoöperatie. Om het project te realiseren is Zonnepark Zonnig Duiven BV opgericht. 

IX Zon

IX Zon is een team van specialisten op het gebied van zonne-energie. Samen ontwikkelen zij grootschalige zonnevelden en helpen bij te dragen aan het behalen van de energiedoelstellingen voor 2030. IX Zon maakt zich sterk om omwonenden en overheden van begin tot eind bij projecten te betrekken. De ontwikkelaar heeft op diverse locaties in Nederland projecten gerealiseerd of in voorbereiding.

Energie de Liemers / Rijn en IJssel Energiecoöperatie

Samen voor onze energie

Energie de Liemers (EDL) zet zich in voor schone energie in de Liemers. Het doel van Energie de Liemers is om samen met onze leden, participanten en partners deel te nemen aan duurzame energieprojecten zoals zon- en windenergie of deze op te zetten. Samen zorgen we dat de opbrengsten in de regio blijven. Leden uit de regio kunnen investeren en delen in het rendement van de projecten. Ook worden in de toekomst lokale projecten en diensten voor ondernemers en inwoners van Duiven, Westervoort en Zevenaar ondersteund. Denk aan initiatieven voor meer schone energie en andere maatschappelijke doelen.

Ledengroep

Energie de Liemers is gestart als een zelfstandige coöperatie, maar is nu onderdeel van de grotere organisatie Rijn en IJssel Energiecoöperatie (REIJE). De samenwerking met REIJE zorgt ervoor dat EDL gebruik kan maken van de opgebouwde expertise en ondersteuning van REIJE. Als lid van Energie de Liemers ben je automatisch ook lid van REIJE en maak je deel uit van de speciale ledengroep Energie de Liemers.