Er is beperkt ruimte op het elektriciteitsnet om de stroom van het zonnepark aan het elektriciteitsnet af te geven. Dit wordt ook wel netcongestie genoemd. Het bestaande windpark Duiven, dat vlakbij het zonnepark staat, heeft ruimte over op hun aansluiting. We verkennen op dit moment of we deze aansluiting kunnen delen voor het zuidelijke deel van het zonnepark (cable pooling). Als dat mogelijk is, verwachten we de bouw van het zuidelijke deel van het zonnepark in 2025/2026. Zon en wind hebben een complementair opwekprofiel. Dat wil zeggen dat meestal als er veel zon is, is er weinig wind en andersom. Ook is er in de winter vaak meer wind en in de zomer meer zon. Het delen van een aansluiting door een windpark en een zonnepark is dus een goede optie.

Voor de rest van het zonnepark (het noordelijke deel), of voor het hele zonnepark als cable pooling niet lukt, willen we aansluiten op het nieuwe onderstation in Duiven bij InnoFase. Dit nieuwe onderstation wordt volgens de planning van Liander in 2027/2028 gebouwd.

Ook is het zonnepark aangesloten bij de pilot Smart Energy Hub Innofase. In dat kader wordt onder andere bekeken of lokaal opgewekte duurzame stroom lokaal verbruikt kan worden op het industrieterrein. Dit kan bijdragen aan het oplossen van netcongestie.