IX Zon en Energie de Liemers sluiten SamenwerkingsovereenkomstProjectupdate Zonnig Duiven: vergunning ingediend

Geplande locatie is Nieuwgraafsestraat in Duiven. Op het bedrijventerrein Innofase.

Energie de Liemers is een zelfstandige initiatiefgroep van Rijn en IJssel Energiecoöperatie (REIJE). Energie de Liemers heeft begin 2023 aangegeven medeaandeelhouder te willen worden van Zonnepark Zonnig Duiven voor 50% van de aandelen. De Ledenvergadering van de energiecoöperatie heeft hier positief over besloten. Wout Oosterhof (voorzitter Energie de Liemers): “We zijn heel blij deze stap te kunnen zetten. Samen met IX Zon willen we dit zonnepark tot een succes maken en zorgen dat de lokale gemeenschap kan meedoen en meedelen in de opbrengsten.”

Energie de Liemers wil ervoor zorgen dat een belangrijk deel van de opbrengsten vanuit de projecten binnen de Liemers blijft. Inwoners en bedrijven kunnen meedoen en meepraten over energie-opwek met opbrengsten voor de lokale gemeenschap. Binnenkort (juni of september) kun je ook mee investeren in de ontwikkelingsfase van Zonnepark Zonnig Duiven. Dit wordt de eerste investeringsronde. Op een later moment kun je ook nog meedoen en investeren.

Wil je meer weten?

Kom dan naar de informatieavond die IX Zon en Energie de Liemers organiseren op maandag 22 mei om 20.00 uur bij De Stek in Duiven, aanmelden kan via info@energiedeliemers.nl.